Bierviltjes

Karikaturen tekenen op bierviltjes

Een superleuk idee is om bierviltjestekenaars uit te nodigen en de karikaturen op bierviltjes te laten tekenen. Samen met mijn vaste assistente lopen we door de zaal en vereeuwigen gemerkt òf ongemerkt uw gasten op een bierviltje. Hoe blij verrast zijn ze wanneer ze zo’n geinig klein portretje van zichzelf in hun handen gedrukt krijgen. Men hoeft dus niet naar ons toe om zich te laten tekenen, wij gaan naar de gasten toe.

Waarom werk ik met een assistente?

Omdat het inkleuren net zo lang duurt als het tekenen, heb ik een assistente die met me meeloopt en dit voor mij doet. Op deze manier kunnen we zo’n 25 à 30 bierviltjes maken in een tijdsbestek van 50 minuten. De een tekent en de ander kleurt ze in.

En hoeveel is dan het tarief voor de assistente?

Natuurlijk wordt de assistente ook betaald, maar omdat we met ons tweetjes 2 X zoveel mensen kunnen tekenen, boekt u ons voor veel minder tijd en zo zijn we samen veel goedkoper dan wanneer ik alleen zou komen. Reken maar uit: Als ik alleen sta voor 30 gasten doet ik hier 2 uur over, samen maar 1 uur. 60 gasten? Daar doen wij samen slechts 2 uur over . enzovoorts enzovoorts.

Voor de assistente betaald u zeker niet de hoofdprijs. De eerste 4 uur van een sessie betaald u slechts 109,00 bovenop de gage van de tekenaar en dit bedrag is inclusief 9 %btw en de km vergoeding hoeft niet, want de assistente rijd altijd met mij mee.

Pauzes

Uren achtereen op je benen staan is best vermoeiend en daarom nemen we elk uur even een break van 10 minuten. In die break lopen we even naar onze plek om de bierviltjes tas weer aan te vullen met verse viltjes, om de verf weer opnieuw aan te maken, onze stiften te vullen en natuurlijk even wat drinken en even zitten. Het is daarom fijn wanneer we op deze plek 1 tafel en 2 stoelen hebben staan. Dit kan een kleedkamer zijn, maar ook een hoekje in de zaal zelf o.i.d.

Bekijk het FILMPJE!

Meer informatie over bierviltjestekenen? Klik hier